sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Keväthuumaa!

Huivihulluuden keskellä on kiva välillä neuloa sukkiakin, vaikka sukkiin aiemmin kyllästyinkin. Eipähän siinä enää ollut mitään tehtävissä kun kaupassa asoidessa huomasin ihanan turkoosin nallekerän loistavan lankaostastolta. Se oli saatava ja sukat siitä tehtävä. 

Näitten sukkien kanssa oli vähän painimista. Tai niiden aloittamisessa. Internetin ihmeellistä maailmaa selaillessani ja sukkamalleja miettiessäni törmäsin Tiina Kuun sukkiin Ravelryssa. Ja olin myyty. 

Ihastuin heti tähän keväthuuma malliin, mutta kun luin sen ohjeen, hylkäsin suunnitelman koska en ymmärtänyt mitään mitä luin. Nämä aloitettiin kärjestä sellaisella tekniikalla jota en ole koskaan tehnyt. Kantapääkin vaikutti vaikealta. Enkä oo koskaan tehny sukkia pyöröpuikoilla. Katsoin sitten Tiina Kuulta toisen mallin, Oi-ihana-toukokuu, ja aloitin niitä. Koko ajan niitä neuloessani takaraivossa jyskytti harmitus niistä keväthuumista. Ne olisin halunnut tehdä. Hitsi kun en osaa. Voihan pylly. Neulominen loppui siihen ajatukseen, kun tajusin että oi-ihana-toukokuut olisivat kauniimmat keväänvihreästä langasta. Mitäpä niitä väkisin kitkuttamaan :D neulomisesta pitää nauttia.

Purin siis aikaansaannokseni lievästi kärttyisenä. Tartuin härkää palloista, ja tulostin keväthuuman ohjeen. Youtuben opetusvideoiden avulla sain kun sainkin muutaman yrityksen jälkeen sukan aloitettua oikein.

Näihin sukkiin palmikko tehtiin ilman palmikkopuikkoa, koska tässä tarvitsi kiepauttaa vain kaksi silmukkaa keskenään. Aaaa mikä ihana helpotus, koska palmikoiden tekeminen puikkojen avulla on jotenkin kamalan työlästä. 

Kantapäähän päästyäni olikin sitten toinen tenkkapoo. Youtube auttoi tähänkin vaivaan. Ja kuinka ihana se onkaan! ja niin mukava jalassa! Tykkään!

Näiden kanssa ei edes tullut sitä kuuluisaa toisen sukan syndroomaa, joka minulle tulee lähes kaikkien sukkien kanssa. Voisin tehdä yksinäisistä parittomista sukista ihan oman postauksen. :D

Ja sitten niitä kuvia ennenkuin kerkiän lörpöttää lisää: 
Kantapäistä oli tosi vaikea saada kuvaa, mutta niissä kulkee sivuilla molemmin puolin tuommoinen kaunis palmikko! 

Sukat: Tiina Kuu, keväthuuma
Ohje: ravelrystä
Lanka: Novita Nalle - turkoosi
Yksi kerä riitti, ylikin jäi
Puikot: 2,5 pyöröt 


Voi hitsinvitsi, mikä fiilis! Opin niin paljon uutta näitten sukkien kanssa! Tuon aloituksen, kantapään, palmikot ilman ekstrapuikkoa, uudenlaisen päättelytavan ja sukan neulomisen pyöröpuikoilla! Ihan huippua oppia uutta! :D jes jes!

Suunnitteilla on seuraavaksi jotain kivaa näistä langoista:Aivan! ja unohdimpa mainita että instagramissa minut löytää nimimerkillä haiku3s!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti