sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joulun sukkapläjäys! :D

Mahtavaa uutta vuotta kaikille! :D Olkoon vuosi 2017 parempi kuin edeltäjänsä! 

Niinkuin moni muukin, neuloin jouluna jokusen parin sukkia, niin muille, kuin itsellenikin :D En ole kovin hyvä neulomaan lahjaksi. Otan lahjaneuleista aina kaamean paljon stressiä! Yhtäkkiä sisälläni herää neulemaailman Gordon Ramsay, joka kritisoi kaikkea tekemistäni. "Tämä on liian iso, liian pieni, ruma ku perkele, ihan surkean värinen, ei tästä kukaan tykkää, tuossahan on nyrkin mentävä reikä, olet idiootti!" Neulominen noiden ajatusten kanssa on harvoin kivaa. Kuitenkin halusin ilahduttaa myös muita neuleillani, joten parit kappaleet sukkia sain väkerrettyä muidenkin jalkoihin. 






Nämä sukat tein miehelleni. Langan värjäsin itse syksyllä! Sisäinen Gordonini kuitenkin valittaa siitä että langoista lähti värit osittain kävelemään, ja toinen varsi ei ole yhtä kellertävä kuin toinen. Mutta eivät onneksi jalassa haittaa ja hei, eiköhän ne värit ensimmäisen pesun jälkeen häviä kuitenkin kaikkialta :D 



Malli: Vanilla is the new black - Anneh Fletcher
Lanka: Drops Fabel - itsevärjätty ja tummansininen
Menekki: 73 g 



Nämä Vanilla is the new black -sukat ovat siitä ihmeelliset, että jaksoin tehdä kolmet samanlaiset! Alkoi kyllä sukkamojo hiipua ja pahasti niiden kolmansien aikana. Mutta tein myös tyttärelleni samanlaiset, Novitan Nallesta, sekä itselleni Regiasta. 


Omat Vanillat, lanka: Regia





Nämä harmaat palmikkosukkaset lähtivät pukinkonttiin appiukolleni. Onneksi appiukollani on suunnillen samankokoinen jalka kuin miehelläni, niin ei tarvinnut arpoa kokoa. 


Malli: Merenkulkija - Tiina Kuu
Lanka: Novita duo, harmaa





Lisäksi anopille meni nämä rivercat sukat, joista kerroin jo tässä postauksessa. 





Näistä tennarisukista Gordonini huuto ei jättänyt minua rauhaan laisinkaan. Voin vieläkin kuulla sisäisen huudon pääni sisällä kun ajattelen näitä sukkia! Ensinnäkin ne näyttävät kuvassa vähän hassulta. Livenä (toivottavasti) paremmilta jalassa :D Nämä menivät ystävälleni, joka tennarisukkia toivoi. Olen tennyt aikaisemmin yhden ainoan tennarisukan itselleni tällä Slipper socks -ohjeella. Siihen jaksoin suunnilleen väkertää sen pohjan ja ommella kiinni ja kaikkea sellaista kamalaa. olivat niin työläät että uskon sen jäävän ikuisesti ilman paria. 

Näihin sukkiin jätin pohjan tekemättä jo joulurauhan ylläpitämiseksi. Siksi ne varmaan näyttävätkin hassuilta :D Mutta lahjan saanut taisi olla tyytyväinen sukkinsa. (tai niin hän kiltisti ainakin valehteli säästäen tämän hullun neulojanaisen tunteita, jos ei oikeasti ollut :D ) Lankana näissä seiskaveikan turkoosi ja valkoinen.


Ja viimeiseksi vielä sukat, jotka neuloin ihan vaan itselleni! Osallistuin Niina Laitisen Taimitarhan joulukalenteriin, jossa neulottiin taas kirjoneulepolvisukat, sekä Jouluyö -nimiset pitsipalmikkosukat. Pitsipalmikot menivät äidilleni, niissä lankana oli Novitan Nalle valkoisena.




Itselle neuloin kuitenkin aatoksi jalkaan ne polvisukat. Niistä tuli ihanat :D 


Malli: joulukalenterisukat 2016 -Niina Laitinen
Lanka: 7-veljestä punainen ja valkoinen
Menekki: 195 g


Joulun neulomuksia minulla on vielä muitakin. Tein myös tyttärellen ihanan pehmolelun, ja itselleni ihanan Satakieli - huivin! Niille teen omat postauksensa, eihän Erkkikään enää jaksa lukea tämän enempää kerralla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti